Gnizt.no | Romteknologi

Dette er et yrke for deg som sikter høyt, bokstavelig talt. Hvis du synes rakettoppskytninger, romfart og tanken på å jobbe med avansert teknologi høres spennende ut, er dette jobben for deg. Som romteknolog vil du jobbe innenfor fagfeltet fjernanalyse og geografiske informasjonssystemer, romteknologi og satellitt-teknikk, i tillegg til forskning og utvikling innenfor romteknologibransjen.

Ting du bør vite

  • Fagfeltet er stort og i stadig utvikling. Romteknologer kan utføre svært avanserte utviklingsjobber, både til bruk i rommet og til bruk på jorden. Dette kan for eksempel handle om elektromekaniske systemer, kommunikasjonssystemer eller andre systemer som er i bruk rundt oss hver eneste dag.

  • Romteknologer kan være ansatt i alle typer høyteknologibedrifter innenfor data- og romrelaterte arbeidsområder. Dette kan være satellitt- og rakettstasjoner eller bedrifter i andre bransjer som benytter seg av romteknologi.

  • Som romteknolog må du interessere deg for utvikling og bruk av teknologi. Du bør være god i realfag og ha evnen til å se løsninger der andre ser problemer.

Et spennende karrierevalg

Det er en jobb som medfører stort ansvar, men også stor glede. Og det finnes ikke større arbeidsplass enn verdensrommet. Dine tanker og idéer kan være med å utvikle romfartsindustrien. Du kan jobbe i Norge eller utforske horisonten i andre land og verdensdeler.