Gnizt.no | Datateknologi og Elektronikk

Datateknologi og Elektronikk

Datateknologi har på rekordtid spist seg inn på alle områder og sektorer i samfunnet, og behovet for kompetente fagfolk er enormt. Også innenfor typiske el-fagene har dataelektronikken slått inn med full tyngde, og det finnes en rekke muligheter for å ta en spesialutdannelse innenfor fagområdet datateknologi og elektronikk. Det skjer mye spennende fremtidsrettet på denne fronten og behovet for kompetente fagfolk er enormt.

Hva du bør vite

Vg2 datateknologi og elektronikk handler om å utvikle elevenes kompetanse til å utføre arbeid på datateknologiske og elektroniske apparater og systemer. Programfagene handler om å bidra til å utvikle kompetanse som imøtekommer arbeidslivets behov for endringsdyktige fagarbeidere. Vg2 datateknologi og elektronikk skal bidra til å utdanne fagarbeidere som kan produsere, installere, drifte og vedlikeholde samfunnsnyttige, elektroniske systemer og infrastruktur.

Et spennende karrierevalg

Dette er en utdannelse hvor du får bruk for alle dine ferdigheter innen data og elektronikk. Utdannelsen spenner seg over alt fra reparasjon av elektriske instrumenter til programmering og produksjon av selve instrumentene, og helt til arbeid med fremtidens kommunikasjonstjenester. Det er stort behov for disse yrkene og du har muligheter for jobb ikke bare i Norge, men i hele Europa.

Beskrivelse mangler.

Hva skjer på VG1? Les om VG1 her!

Swipe most venstre for å se hele utdanningsløpet. Trykk på fag for mer informasjon

Videregående Trinn 2

2. år

Videregående Trinn 3 eller opplæring i bedrift

3. år

4. år

5. år

6. år