Yrkesvalg

Vær med og skap kunnskapssamfunnet
På denne siden finner du den totale oversikten over samtlige fag/yrker innen Elektrofag. Du kan klikke på det enkelte faget til venstre og finne info og linker.

Vet du ikke nøyaktig hvilket felt du vil spesialisere deg på, har du året på Vg1 Elektrofag grunnkurs til å bestemme deg. På Vg2 har du mulighetene til å velge Elenergifagene, Automatiseringsfagene, Data- og elektronikkfagene, Kulde- og varmepumpefaget eller Flytekniske fag. Du kan også gå videre på studieforberedende fag. Under hvert av fagene ligger nye muligheter for spesialisering.

Etter to år på skolebenken går du ut i jobb som lærling. Å være lærling er å være student med lønn, og når du er ferdig har du allerede skapt en praktisk plattform – beviset på det er fagbrevet, verdipapiret du har med deg resten av livet.

Med fagbrevet i hånd kan du gå videre til Fagskole, Høyskole eller Universitet, eller utvikle deg på tvers og spesialisere deg i akkurat ditt felt. Uansett hvilken retning du velger – få en fordel med en praktisk  plattform i bunnen.

Kryssløp
Om du går VG2 Elenergi har du mulighet til å krysse utdannningsløpet ditt ved å starte på VG3 Tavlemontør eller Vikler. Disse fagene ligger egentlig under Automatisering men er også tett knyttet til Elenergi.

Les mer!
Rasmus ville bli energimontør.
Anja liker å se løsninger, ikke problemer.
Tom skal bli kjølemontør.