Olav og Simens

Det gullkantede Fagbrevet er målet, men utdannelsen og læretida er også en del av reisen.

automatikere_solvNoen bruker denne tiden til å konkurrere og verdensmesterskapet heter World Skills. Hit sender Norge sine beste lærlinger som har vunnet Norgesmesterskapet. Og Norge har gode muligheter til å hevde seg. Det kan blant annet Olav B. Vangen og Simen Lia Nilsen i mekatronikkfaget bekrefte.

I konkurranse med 32 lag fra hele verden ble det sølv for gutta som i tillegg til å trene også måtte passe sin vanlige jobb ved siden av. – Det er veldig kjekt å komme hjem med medalje. Vi er svært takk- nemlig for alle som har støttet oss. Dette har vært utrolig lærerikt og vi har vokst på disse erfaringene, sa Olav B. Vangen.

På bildet ser vi Olav B. Vangen til venstre og Simen Lia Nilsen til høyre, begge fra FMC Technologies, Kongsberg, etter at de velfortjent mottok sølvmedaljene i Automatisering (Mechatronics), en meget sterk prestasjon. De fikk også ut- merkelsen «Best of Nation» dvs. høyeste poengsum av de norske deltakerne. Bilde nederst: Fra avslutningssermonien i World Skills. Et Fagbrev innen et elektrofag gir et yrke for fremtiden. Du er med og tilrettelegger kunnskapssamfunnet, du er også en del av den tek- nologiske hverdagen som preger et Norge i rask utvikling mener begge medaljevinnerne i World Skills.