Marie Jores

marie-Du har bare en mulighet. Alt må fungere fra første stund.
Marie Jore er nå ferdig med skole og klar for læretiden som til slutt gir henne fagbrev som flymekaniker.
–Jeg bestemte meg allerede etter ungdomskolen. Dette er et yrke for fremtiden hvor mulighetene for jobb over hele Europa er stor, sier Marie entusiastisk.

Flyfagene er tekniske fag med en internasjonalt godkjent grunnutdanning. Godkjenningen stiller strenge krav til dokumentasjon og bestått fagprøve gir et internasjonalt sertifikat som gjelder i EU.
–Jeg har alltid hatt stor interesse for teknikk og mekanikk. Ved en tilfeldighet fikk jeg vite mer om flyfagene og valget ble tatt raskt og effektivt. Jeg trives veldig godt med dette, sier Marie.

–Dessuten har vi mange muligheter innen utdannelse. Både i avionikk og mekanikk. Vi er etterspurte innen flere fag og vår utdannelse gir et fantastisk grunnlag for videre karriere, sier hun.
–Hele tiden under utdannelsen blir vi påminnet ansvaret med at vi bare har en mulighet under reparasjon av luftfartøy. Det må og skal fungere når det forlater mekanikerne. Du har ikke den samme muligheten som med en bil, at du kan bli tauet til verkstedet igjen om noe skulle slutte å fungere.
–Derfor forventes det av oss at vi er topp motiverte og fokuserte. Det må man også være for å gjennomføre og bestå hele 16 eksamener som kommer i løpet av utdannelsen.