Jørgen Solberg – Norges beste kuldemontør!

Yngve A Moen Jørgen Solberg Anders Feragen-artikkel

Fra venstre: Yngve A. Moen (sølv), Jørgen Solberg (gull), Anders Feragen (bronse) (Foto: WorldSkills Norway

Gnizt gratulerer mossingen Jørgen Solberg med gullmedalje under Yrkes NM 2014.  Konkurransen var svært jevn denne gangen. De fire deltagerne utmerket seg alle med høyt tempo og god kvalitet, slik at dommerne hadde en hard jobb med bedømmingen. Tilslutt var det altså den yngste deltageren som trakk det lengste strået, og forhåpentligvis vil han representere Norge under Yrkes VM i Brasil neste år.

Norges beste kuldemontør
Jørgen konkurrererte mot tre andre dyktige deltagere om å bli Norges beste kuldemontør. Årets oppgave besto av bøye bokstavene COOL i kobberrør, og deretter bygge et kuldeanlegg rundt dem. Oppgaven er løst når bokstavene rimer hvite av frost.
Dette var kandidatene som kjempet om NM tittelen:
Yngve Andre Moen, Kuldeteknisk AS
Anders Feragen, Schjølberg Kjøleservice
Sindre Grevle Hofmo, Kuldemesteren AS
Jørgen Solberg, Arctic Kulde AS

Flott konkurranse
Kuldelærer Kenneth Sjølstad og hans elever hadde bygget opp en attraktiv stand, med en visuell og publikumsvennlig oppgave som trakk mange besøkende. VKE vil også trekke frem dommerne Kjell Groven og Odd Egil Talgø, som aktivt fulgte deltagernes innsats over tre lange konkurransedager. – Vi tror søkningen til kuldelinjen på Strinda vgs vil bli enda større neste år, og det er bra, for mange søkere betyr høy kvalitet, sier Stig Rath fra VKE i en kommentar.

Et godt besøkt Yrkes NM
Det totale antall besøkende under Yrkes NM var tett opp mot 30.000. Gledelig var det også at flere fra kuldebransjen i Trøndelag var svært interesserte i konkurransen. Det er viktig at bransjen er tilstede og viser interesse for neste generasjon av håndverkere. Rektor Geir Vikan fra Byåsen vgs, som vil huse Fagskolen om 2 år, kom på besøk for å få en større forståelse av kuldefaget.- Det var et besøk satte stor pris på, sier Stig Rath. Det er viktig at landets eneste fagskoletilbud i kuldeteknikk, blir opprettholdt og ivaretatt også i fremtiden, avslutter han.