Hvis ikke det smeller – så er det bra

Skjermbilde 2014-10-08 kl. 09.45.07

EM er bare et delmål på veien til Knut Martin Breivik. Elektrikeren fra Rogaland satser alt på VM i Brasil til neste år, men er selvsagt også spent på resultatet fra Yrkes-EM.

– Det er ærefullt og spennende å få delta med Yrkeslandslaget på Yrkes-EM i Lille i Frankrike, sier elektriker Knut Martin Breivik fra Hommersåk i Sandnes. – Det er kjekt å få være med, og det er en veldig fin stemning i hele laget.

Som deltaker i elektrikerfaget går det mye i elektriske koblinger. Han har satt sammen og koblet et sikringsskap, det er oppgaver med lys, elektriske persienner, stikkontakter m.m. Det er også programmering via PC som del av oppgavene. Dette er noe som Knut Martin ikke har jobbet så mye med tidligere, men som han har lært seg i forbindelse med EM. – Jeg har lært veldig mye ved å delta her. Jeg jobber fortere, smartere, og lært meg nye teknikker. Måten PC-systemet er og har vært håndtert her er annerledes enn det jeg ha vært vant til, men det har vært givende å lære seg å programmere. Det har vært en kamp mot tiden – jeg har måttet være rask og nøyaktig. Alt utstyr vi har brukt her har vært fransk og er noe annerledes en hjemme, men jeg tror det har gått bra.

Satser på at koblingene er gjort riktig
– Nå skal alt jeg har laget snart testes. Enten så smeller det – og alt kortslutter, eller så funker det perfekt. Vi får se da, men jeg satser på det siste, sier han og smiler lurt.

Sikter høyere
For Knut Martin er EM kun et delmål. – Det er VM til neste år jeg sikter mot. Der skal jeg gjøre det virkelig bra. EM er en test på veien for meg. VM skjer i Brasil – og jeg skal trene enda mye mer før den tid. Jeg synes det er veldig spennende å konkurrere!