Holder hodet kaldt og hjertet varmt

varmepumpe_02Tom Niclas Pedersen fra Moss har fått en kjempespennende lærlingeplass i en bedrift i Oslo. Nå er det lille firmaet han jobbet i blitt kjøpt opp av et enda større selskap som har enda mer å by på.

Trygger mennesker og verdier
«– Det finnes ikke en dag som er kjedelig på jobben. Til det er arbeidsoppdragene for varierte
Tom Niclas føler virkelig at han har gjort et rett valg, og det takker han faren sin for. Faren er selv kjølemaskinist og mente kjølemontør måtte være et godt valg for sønnen.
«Nå jobber jeg over et bredt spekter som eksempelvis med kjøle- og fryserom, varmepumper og kjøling av spesielle datarom. Firmaet som jeg ble ansatt som lærling i har blitt kjøpt opp av et større selskap. Det betyr blant annet nye og spennende ting som grunnboring etterjordvarme til varmepumpe», smiler den unge lærlingen.
«– Det er kult å få være med på de virkelig store anleggene, men mest av alt ser jeg frem til å få dra ut på oppdrag alene og få jobbe selvstendig med de tingene jeg har lært
Tom Niclas har ingen tro på at han blir gående arbeidsledig når lærlingekontrakten en gang går ut.
Snarere ser han frem til fagprøven og til å komme i gang som kjølemontør på ordentlig. Den gode oppfølgingen han får i lærlingebedriften har gjort han tryggere, både i faget og i troen på at han har gjort et riktig valg.

Tom Niclas vei til kjølemontør:
VG1 ELFAG > VG2 KULDE OG VARMEPUMPE > VG3 KULDE OG VARMEPUMPEMONTØR

Tom Niclas gikk på Vg1 Elektrofag og bygget en grundig plattform for de den videre spesialiseringen. Deretter fulgte et år med spesialisering i kulde og varmepumpefag på Vg2. Nå er han på Vg3 med opplæring i bedrift i to år.

Harde fakta om Kulde- og varmepumpefaget
Utdanningsprogrammet kulde- og varmepumpemontør gir kunnskap om montering, oppstart og innregulering, ettersyn og vedlikehold av kjøle-, fryse- og varmepumpeanlegg med tilhørende røropplegg, elektriske og automatiserte styringssystemer.