Flytekniske fag

Fagbrev i flytekniske fag og avionikk gir flere spennende muligheter. Opplæringen i videregående skole gir grunnlaget for å gå videre til tekniker ved at EASAs krav til AML – Air Maintenance Licence er integrert i opplæringen. De fleste norske fly- og helikopterteknikerne har fagbrev i bunn før de kvalifiserer seg til teknikere gjennom bedriftenes treningsorganisasjoner – 147-skolene.

Veien til studiespesialisering er ikke lang når du har tatt fagbrev som flymekaniker/avioniker. Nå kan du imidlertid gå videre i høgskolesystemet uten å ha tatt studiespesialiserende eksamen (allmennfag). Med fagbrev kan du starte direkte på høgskoleutdanning gjennom den såkalte Y-veien ved Universitetet i Agder, ved avdeling Grimstad.

Hvis du har begynt som hjelpearbeider, kan du senere ta fagbrev som privatist gjennom praksiskandidatordningen. For å gå opp til fagbrev som praksiskandidat må du ha relevant og allsidig praksis i faget som utgjør 25 % mer enn læretiden. Du må dokumentere gjennomført og bestått Vg3 i faget eller framstille deg til en tverrfaglig prøve. Den arrangeres av fagopplæringskontoret i de fylkene som har landslinjer i flyfagene.