Vil du bli Lærling

elektriker_01_400

Elektro er både et spennende og sikkert fag å satse på. Variasjonen er stor og mulighetene mange. En kan også bygge på videre til ingeniør eller andre høyere utdannelser.

Etter VG1 og VG2, vil VG3 være lærlingetiden som gir deg fagbrev etter endt utdannelse. Praksistiden kan variere (du finner full oversikt her) men når læretiden er over vil du ha gode praktiske og teoretiske kunnskaper innenfor faget ditt. Du vil bli en attraktiv arbeidstaker for bedrifter over hele Norge.

Mange bedrifter annonserer ledige læreplasser i aviser og på Internett. Du bør følge godt med og søke slike læreplasser. Ta gjerne også direkte kontakt med bedriften. Har du vært utplassert bør du holde kontakt med denne bedriften slik at de ser at du utvikler deg til å bli en lærling de ønsker å ha. Bruk tid på å skrive både søknad og CV, men viktigst av alt er at du på skolen har hatt lite fravær og at du er en bedriftene ønsker å satse på. Annonserte læreplasser kan du søke i eller utenfor ditt eget fylke.
Får du avtale om læreplass, må du alltid huske å sende inn bekreftelse fra bedriften per post til inntakskontoret eller fagopplæringskontoret i fylket ditt.

Dette bør du sjekke før du søker
Det kan stilles spesielle krav til deg som yrkesutøver, og som regel må du oppfylle de samme kravene for å få læreplass. Det kan være krav om politiattest, krav til syn, hørsel o.l. Du bør derfor sjekke de formelle krav til de yrkene du er interessert i før du bestemmer deg for hva du vil søke.
Husk at du i tiden du søker lærlingeplass bør være tilgjengelig både via mobil og e-post.